Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keppiä ja porkkanaa | Minäkö Suomenselältä

Uuden kunnan nimeksi aika moni on makustellut Suomenselkää.

Miltähän se tuntuisi vaikkapa lukea Suomenselän Sanomia, asioida Suomenselän Osuuspankissa ja Suomenselän Tilitoimistossa, käydä töissä Suomenselän Jauhemaalauksen hallissa, harrastaa Suomenselän kansalaisopiston piireissä tai liikkua Suomenselän Samoilijoiden porukoissa tai Suomenselän Lintutieteellisessä yhdistyksessä. Jos ei tahdo pysyä kärryillä, niin mukaan Suomenselän muisti ry:n toimintaan.

Kuulostaa hyvältä. Johan Suomenselän Lentokenttä Oy:n juuret ovat vahvasti Kivijärven maaperässä.

Muuten tahtoo kyllä mennä vähän ajamiseksi.

Lehti ilmestyy Virroilla, pankki on Haapajärvellä, mutta yksi konttori on kyllä Kannuksessa, maalausfirma on Ruovedellä, tilitoimisto Ähtärissä, kansalaisopisto Kinnulassa ja Lestijärvellä, Samoilijat Ähtärissä, lintutieteilijät pääosin Etelä-Pohjanmaalla, mutta osoite on Keuruulle, muistiyhdistys Pyhäjärvellä.

Tulenko siis Suomenselältä? Jos niin päätetään, niin ehkä virallisesti, mutta muuten nimi on höttöinen. Onko uskottavaa markkinoida tätä pientä aluetta Suomenselkänä, jos se ihmisten ajatuksissa on jossain Ruovedeltä tai Virroilta Haapajärvelle tai Pyhäjärvelle ulottuvalla tienoolla. Ei onnistu tämän sukupolven aikana.

Ehkä siinä olisi se hyvä puoli, että kun väsytään selittämään tuota pontevaksi ajateltua nimeä, jokainen on edelleen kannonkoskinen, karstunen, kivijärvinen tai kyyjärvinen. Saisimme jatkaa tätä eloamme omissa kotoisissa pikku poteroissamme.