Salamat iskivät eri puolilla Keski-Suomea – välähdystä ja jyrinää seurannut savu keskeytti kesäteatterin harjoitukset Kyyjärvellä

Salamat ovat aiheuttaneet tulipaloja eri puolilla Keski-Suomea maanantaina. Ukkoskuurot ovat leimautelleet liekkejä ainakin eteläisessä ja pohjoisessa maakunnassa.

Kyyjärvellä ilmeisesti salaman isku aiheutti tulipalon Eräkartanossa, Kyyjärven Erämiehet ry:n pitopaikassa. Pelastuslaitoksen mukaan paikalla oli onneksi kesäteatteriryhmä vetämässä harjoituksiaan, joka salaman räpsähdettyä alkoi haistaa savua. Tuli syttyi pohjakerroksen ja ullakon välipohjaan.

– Jos tällä selvitään, niin kohtuu pienin vaurioin menee. Talossa on jonkin verran palo- ja vesivahinkoja ja savua, aluepalomestari Pertti Hänninen kertoi alkuillasta.

Ilmoitus pelastuslaitokselle tehtiin hieman ennen iltakuutta. Rakennus on noin 300-neliöinen vanha koulurakennus, joka on valjastettu sittemmin muun muassa juhlatilaksi.

– Hirveä ukkonen on ollut täälläkin, niin kuin ympäri Keski-Suomea muuallakin, Hänninen totesi.

Ukkonen on jyllännyt myös muun muassa Keski-Suomen eteläosissa. Pelastuslaitos sai Kuhmoisiin ja Jämsään kuuden ja seitsemän välillä useita tehtäviä, mutta ne olivat pieniä, salaman sytyttämiä maastopaloja, puunkaatoja ja automaattitehtäviä. Isompia vahinkoja ei sattunut.

– Lisäksi Kuhmoisissa Rautavuorentiellä tehdään kulotusta, josta lähteviä savuhavaintoja olemme käyneet tarkistamassa useaan kertaan, palomestari Tinja Hännikäinen kertoi.

Lue lisää aiheesta