Saarijärveläiselle Logstor Finlandille SAK Keski-Suomen vuoden esimerkillinen yritys -palkinto

Muovihitsaaja Kari Kalliokoski Logstorin tehtaalla Saarijärvellä. Arkistokuva. Anne Mietala

Jaakko Närhi

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön (SAK) Keski-Suomen aluetoimikunta on palkinnut saarijärveläisen Logstor Finland Oy:n vuoden esimerkillisenä yrityksenä. Palkitsemisella halutaan nostaa esiin yrityksiä tai työpaikkoja, joissa työnantajan ja työntekijöiden yhteistoiminta on poikkeuksellisen toimivaa.

Kaukolämpö-, kaukokylmä- ja teollisuusputkistoja valmistava Saarijärven yksikkö on osa tanskalaislähtöistä Logstor-konsernia, jonka liikevaihto on vajaat 250 miljoonaa euroa vuodessa. Logstor Finlandin liikevaihto oli vuoden 2019 taloustietojen mukaan vajaat 21 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos noin puoli miljoonaa euroa. SAK:n tiedotteen mukaan yritys työllistää täällä hetkellä noin 80 työntekijää.

Palkitsemisen perusteeksi nostetaan muun muassa yrityksen johdon ja työntekijöiden välinen avoin viestintäkulttuuri, jossa asioista kerrotaan jo valmisteluvaiheessa.

– Vaikeitakin asioita voidaan yhdessä pohtien käsitellä ja etsiä parhaiten toimivia ratkaisuja. Tiukassa kilpailutilanteessa on pystytty näin jopa rekrytoimaan lisää työntekijöitä, SAK:n alue- ja järjestöasiantuntija Ahti Ruoppila sanoo tiedotteessa.

SAK Keski-Suomi palkitsi vuosittain valittavan esimerkillisen yrityksen taitelija Samuli Alosen kiertopalkinnolla Vuoropuhelu. Palkinnon vastaanotti Logstor Finland OY:n toimitusjohtaja Antti Valkeinen.

Kommentoi