Muska tähdittää Kimingin Uittokalliorockia lauantaina

Kimingin nuorisoseura rokkaa perustamisensa 110-vuotisjuhlan kunniaksi.

Muska Babitzin esiintyi Viitasaarean Traktorijatzeilla vuonna 2013. Jaana Räihälä

Mirja Laukka-Kiikkala

Kimingillä toisen kerran järjestettävän Uittokalliorockin päätähtenä loistaa 65-vuotias Muska eli Marija Babitzin.

– Hän ilmoittautui Uittokalliorockin esiintyjäksi joo viime kesänä. Lisäksi hän toivoo pääsevänsä ennen keikkaa savusaunaan, nuorisoseuran puheenjohtaja Olli Möttönen sanoo.

Kuuluisan Babitzinin klaanin jäsen on ehta rokkari. Hän oli Suomen ensimmäinen naispuolinen rocklaulaja vuonna 1969, kun hän aloitti laulajauransa. Hänen käheälle äänelleen sopivat jo silloin Janis Joplinin raastavat kappaleet samoin kuin Tina Turnerin räiskyvät biisit.

– Tuutin täydeltä rokkia, mutta myös muutama hidas kappale Baddingia, Muska kertoo illan setistään.

Muskan kappaleista monen korvissa soivat Pidä kii, Jambalya, Kirjoita postikorttiin ja Krokotiilirock.

Muska sanoo heittävänsä keikan täysillä, vaikka lava onkin pienellä kylällä. Kimingille hän tulee Mänttä-Vilppulan Kolhosta ja esiintyy syyskuussa vielä Virroilla.

Yhteensä kahdeksan bändiä

Iltapäivällä alkavan Uittokalliorockin ulko- ja sisälavalla esiintyy kaikkiaan kahdeksan bändiä. Muskan lisäksi yleisöä viihdyttävät Kari Peitsamo soolona sekä alueen timmein rokkiporukka Hurrers johtohahmonaan Jussi Minkkinen.

Kyyjärven Kotkanperältä tulee nuorista muusikoista koostuva Eagle Ass Boys, joka soittaa bluesia ja suomirokkia. Rustic Ravens soittaa rokkia ja bluesia aikuiseen makuun ja Tulilintu melodista progepunkkia. Karstulalainen Juicles esittää omalla tyylillään Juice Leskisen riimejä ja juhlien saarijärveläisvahvistus on Lady Red.

Kylän nuorisoseura perustettiin vuonna 1907, joten Uittokalliorockissa juhlitaan myös seuran 110-vuotista olemassaoloa.

Uittokallio on korjattu viime vuosien aikana hyvään kuosiin. Tänä kesänä taloon on rakennettu asianmukaiset invavessat ja syksyllä rakennuksen lattiat uusitaan ja lämpöeristetään.

– Talon lämmitysjärjestelmä kunnostettiin jo viime talvena, joten nyt talo on ympärivuotisessa käytössä, Olli Möttönen toteaa.

Uittokalliorock Kimingin nuorisoseurantalolla la 29. heinäkuuta alkaen kello 15.

Kommentoi