Wanhat Wehkeet on karavaanareiden suosikki

Kaksi ja puoli vuotta Karstulassa toiminut leirintäalue valittiin Suomen parhaaksi.

Karavaanarit valitsivat Wanhat Wehkeet -matkailualueen Myllyjoki Campingin Karstulasta Suomen parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi. Anne Mietala

Maarit Vaaherkumpu

Karavaanareiden SF-Caravan ry palkitsi perjantaina Wanhat Wehkeet -matkailualueen Myllyjoki Campingin Karstulasta Suomen parhaana yleisenä leirintäalueena. Tunnustus jaetaan vuosittain yhdistyksen jäsenäänestyksen perusteella.

Muun muassa automuseosta, kesäteatterista, keilahallista ja juhlapalveluista tunnettu Wanhat Wehkeet avasi leirintäalueensa vasta kaksi ja puoli vuotta sitten. Alueella on nyt 80 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa ja seitsemän mökkiä.

Wanhojen Wehkeiden yrittäjäpariskunnalla Merja Välilehdolla ja Jari Lasosella on kokemusta karavaanarimatkailusta, joten he suunnittelivat ja rakensivat leirintäalueensa pitkälti oman perheen voimin.

– Olemme tehneet leirintäalueen eteen kovasti töitä, joten tuntuu hienolta saada tällainen valtakunnallinen tunnustus, Lasonen sanoi.

Palkintoperusteissa leirintäaluetta kiitetään muun muassa monipuolisista harrastusmahdollisuuksista, ruokapalveluista ja korkeatasoisesta huoltorakennuksesta. Alue houkuttelee karavaanareiden mukaan viettämään aikaa seutukunnalla pitempäänkin.

Wanhoista Wehkeistä on jo tullut karavaanareiden muodostamien yhdistysten suosikkipaikka tapahtumien järjestämiseen.

Lasosen mukaan leirintäalueella kävi viime vuonna jo 3 500 matkailuajoneuvoa ja yli 10 000 ihmistä. Luvussa eivät ole mukana mökeissä ja hotellissa yöpyneet, joiden yhteismäärää yrittäjät eivät vielä ole viime vuodelta laskeneet. Wanhoissa Wehkeissä on 12 hotellihuonetta.

– Kesäteatteri ja leirintäalue tukevat hyvin toisiaan, ja korsusaunamme on hyvin suosittu. Meille on tärkeää, että leirintäalueella on kävijöitä ympäri vuoden, Lasonen sanoo.

Vuonna 2005 karavaanarit palkitsivat parhaana leirintäalueena Karstulasta Ison Miehen.

Kommentoi