Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saarijärven seudun yrittäjäpalkinnot julkistettiin

Kaksi perheyhtiötä ja kaksi yksi yrittäjää saivat vuoden yrittäjän tunnustukset.

Saarijärven, Karstulan, Kyyjärven yrittäjäpalkinnot julkistettiin lauantai-iltana seudun yrittäjäjuhlassa Karstulassa.

Saarijärven vuoden yrittäjä on elintarvikealan myynti- ja logistiikkayhtiö Perkiö Oy. Väinö Perkiö perusti yrityksen vuonna 1965 Edusliike V. Perkiön nimellä. Hänen poikansa Janne Perkiö on johtanut yhtiötä vuodesta 2005.

Janne Perkiö on nyt yhtiön pääomistaja. Muina osakkaina ovat hänen siskonsa Tuula Hytönen ja tämän puoliso Keijo Hytönen. Yhtiö toimii elintarvikealan tuotantolaitosten ja tuotteita myyvien kauppojen välillä koko Suomessa. Vientikauppaa tehdään Venäjälle.

Perkiö Oy:llä on tytäryhtiö Leivon myynti Ay. Yritysten liikevaihto on yhteensä noin 4 miljoonaa euroa. Perkiö Oy työllistää kuusi henkilöä.

Karstulan vuoden yrittäjinä palkittiin Sillanpää Oy:n yrittäjäpariskunta Leena ja Mauri Sillanpää. Mauri Sillanpää aloitti yrittäjänä maansiirtotöissä yli 30 vuotta sitten. Sillanpää Oy:nä yritys on toiminut kiinteistö- ja siivousalalla parikymmentä vuotta.

Yritys työllistää Karstulassa vakituisesti keskimäärin 13 henkilöä. Valintaperusteiden mukaan yrityksen palveluja, kuten kiinteistötekniikan hoitoa, lumien aurausta ja liukkauden torjuntaa pidetään paikkakunnalla tärkeinä. Yrittäjät ovat myös jatkuvasti kouluttaneet itseään ja työntekijöitään.

Yrityksellä on monipuolinen konekanta, ja esimerkiksi kaivinkone- ja nostopalvelut ovat kasvussa. Yritys myös toimittaa siivousvälineitä alueen yrityksille.

MTK Karstula palkitsi lihakarjatilaa pitävän Kari Koskisen aktiivisesta toiminnasta tuottajayhdistyksessä.

Kyyjärven vuoden yrittäjäksi valittiin Parturi-Kampaamo Helenan Helena Holopainen. Hän on toiminut parturikampaajana Kyyjärvellä 25 vuotta. Valintaperusteiden mukaan se on pitkä aika yksin yrittäjänä palveluammatissa.

Holopainen on kehittänyt ammattitaitoaan alan koulutuksissa ja on pystynyt tarjoamaan asiakkailleen uusia hiustyylejä ja tietoa alan muutoksista. Parturi-Kampaamo Helena omistaa toimitilansa Kyyjärven keskustassa.

Kannonkosken vuoden yrittäjä on Päivi Korkea-aho. Hän on Kannonkoskella ensimmäinen yrittäjäpohjalta itsensä työllistävä kotipalvelujen tuottaja.

Korkea-aho valmistui vuonna 2007 kotitalousyrittäjäksi ja perusti silloin Päivin Moniapu -toiminimen. Yritystoiminnan alkuvaiheessa Kannonkoski ulkoisti vuonna 2008 kunnan kotipalvelun siivoukset ja Päivin Moniapu sai siitä hoidettavakseen kymmenen kohdetta.

Yritys tarjoaa palveluja Kannonkoskella Huopanan ja Kannonjärven välisellä alueella.