Meteli pihalla aamuvarhain yllätti Kyyjärvellä: "Vain sipulit kelpasivat"

Yhtenä aamuna alkoi kuulua kello 5.30 kovaa meteliä pihasta, ihan makuuhuoneen ikkunan alta.

Minäkö tongin kukkapenkit, hämmästelee kurki kukkapenkissä. Lukijan kuva / Raimo Salo

Ilkka Salonen

Kyyjärveläinen Raimo Salo yllättyi kun kurkipari alkoi vierailla pihassa.

– Noin viikko sitten aloimme ihmetellä mikä ihme popsii krysanteemin kukkasipulit istutetusta kukkapenkistä. Voisiko syyllinen olla myyrä tai pihapupu, pupuja meillä kasvaa vanhan mökin alla ja joka kesä nämä ottavat sivun pihan ”tuotosta, kertoo Salo.

Sitten asia alkoi selvitä, kun yhtenä aamuna alkoi kuulua kello 5.30 kovaa meteliä pihasta, ihan makuuhuoneen ikkunan alta.

– Nousimme katsomaan koska ääni oli melkoinen ja kas kummaa, kurkipari siinä naposteli kukkaistutusta, oli penkonut taimet ylös mutta vain sipulit kelpasivat. Myös vastakylvetty nurmikonsiemen näkyy maistuvan.

– Opimme samalla, ettei arvoisa kurkipari pysty puoli kuusi aamulla hillittyyn keskusteluun kukkapenkissä. Sain kuvan syyllisestä, toinen pysytteli siinä vaiheessa kauempana.

– Sama meininki on jatkunut muutaman päivän ja ei liene kovin tavallista, että kurki tulee näin liki ihmisen asuntoa.

– Pihalammen vesi on nyt korkealla ja siinä on valtavasti sammakoita, nehän on kurkien suosikkiruokaa ja pariskunta näkyy ruokailevan kosteikossa suolammen reunamilla. Linnut liikkuvat pihassa aamuyöstä, koska muuta liikettä ei ole, asumme keskellä metsää, Raimo Salo kertoo kesävieraista.

Kesävieraita on nähty aiemminkin.

– Tässä asuu muitakin mielenkiintoisia eläimiä, viirupöllö on pesinyt pihapiirissä, varpushaukan jättämiä pikkulintujen höyhentuppoja löytyy nurmikoilta ja muutamana vuonna on näkynyt karhunkin jätöksiä, tosin kauempana pihasta.

– Tänä keväänä aloitimme myös kimalaisten ruokinnan, veikeät pörriäiset käyvät ahkerasti ruokakupilla. Ohjeet ruokinnasta löytyy netistä.

Kommentoi