Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylässä raportoitiin 23 uutta koronatapausta, osumia tuli ympäri maakuntaa – Keski-Suomen ilmaantuvuusluvussa on tapahtunut viime viikkoina karmeaa kasvua

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi tiistaina Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle 45 uutta koronavirustartuntaa.

Tapauksista 23 raportoitiin Jyväskylässä. Lisäksi koronatilastot kasvoivat kymmenellä uudella tartunnalla Äänekoskella, neljällä tapauksella Laukaassa ja Uuraisilla, kahdella tartunnalla Hankasalmella sekä yksillä tapauksilla Saarijärvellä ja Toivakassa.

Näiden lisäksi yhdet uudet varmistetut tautitapaukset raportoitiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Jämsässä ja Virroilla sekä Etelä-Savon Kangasniemellä.

Keski-Suomessa on todettu pandemian alusta alkaen nyt kaikkiaan 4 295 vahvistettua koronatartuntaa.

Maakunnan ilmaantuvuusluku liikkuu edelleen hurjissa kasvuluvuissa. THL:n tuorein lukema oli 209,5, kun se oli maanantaina 189,7 ja viime perjantaina 170.

Kaksi viikkoa sitten Keski-Suomen ilmaantuvuusluku oli reilusti alle sata, ja kuukausi sitten se oli ainoastaan hieman yli 30. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää 14 vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohden.

Koko maassa THL raportoi 622 uutta koronatartuntaa.

THL:n rokotusrekisterin mukaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on saanut 189 516 ja toisen annoksen 160 011 ihmistä. Rokotuskattavuus on sairaanhoitopiirissä 12 vuotta täyttäneessä väestössä ensimmäisen annoksen osalta 84,6 prosenttia ja toisen annoksen osalta 71,6 prosenttia.