Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutta tietoa 17 vuotta sitten Perhon ja Kinnulan rajalla kadonneen Pekka Tuukkasen henkirikostutkinnasta – poliisi pyytää nyt tietoja poltetusta mysteeri-Mazdasta

Poliisi pyytää tietoja ja havaintoja Perhon Kellokoskella 17 vuotta sitten palaneesta henkilöautosta. Mazda 626 -merkkinen auto paloi 27. heinäkuuta vuonna 2004 valtatie 13:n levähdysalueella noin kello 23.40.

Auton epäillään liittyvän samalta seudulta tapahtuma-aikaan kadonneeseen 41-vuotiaaseen Pekka Tuukkaseen, jonka epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Myöskään tapaturman mahdollisuutta ei ole kuitenkaan poissuljettu.

Tutkinnanjohtajan, keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuomisen mukaan auto oli sytytetty palamaan tahallaan.

– Polttamallahan on tapana hävittää dna:ta ja muita jälkiä. Auto on mysteeri, sillä emme ole saaneet selville sen omistajaa, kun autossa ei ollut rekisterikilpiäkään, Tuominen kertoi.

Tuomisen mukaan auton polttopaikalta on noin 30 kilometrin matka Perhon ja Kinnulan rajalla sijaitsevalle maantien osuudelle, jossa kadonneesta Pekka Tuukkasesta tehtiin viimeinen havainto autopaloa edeltäneensä päivänä 26. heinäkuuta 2004, kun mies oli kävelemässä kello 5.30 aikaan kohti Perhoa. Päivää aiemmin mies oli poistunut jalkaisin Kinnulan Hiilingin kylästä, jossa oli vierailemassa.

– Maaseudulla tuollainen ei ole pitkä matka, Tuominen huomioi.

Kyseessä on jo toinen Tuukkasen katoamis- ja henkirikostutkintaan liitetty ja seudulta löytynyt poltettu auto. Aiemmin poliisi on kertonut Penningintien varressa Perhossa tapahtuma-aikaan poltetusta autosta.

– Kyllä edelleen sekin auto voi liittyä tapaukseen, Tuominen sanoi.

Tuomisen mukaan tapauksen tutkinnassa on viime aikoina tehty erinäisiä tarkastuksia, kuultu ihmisiä ja tehty myös vesistöetsintöjä, mutta mikään ei ole johtanut toistaiseksi niin sanottuun läpimurtoon ja Tuukkasen löytymiseen.

Henkirikosta tutkitaan tällä hetkellä tappona, joka vanhenee rikoksena 20 vuodessa.

– Niin kauan, kun henkilö on kadonnut, häntä etsitään. Mahdollista on, että nimike muuttuu murhaksi, Tuominen sanoi viitaten rikoksen vanhenemiseen, sillä murha ei vanhene koskaan.

Keskusrikospoliisi pyytää auton omistajasta, autopalosta tai mahdollisesti palaneen auton läheltä kyytiin otetuista henkilöistä tietoja puhelinnumeroon 0295 447 234 tai 050 337 8829, tai sähköpostilla osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi.