Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen yli 190 terveydenhuollossa varmistettua koronatartuntaa – katso oman kuntasi tautitilanne tästä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi Keski-Suomeen torstaina 196 terveydenhuollossa todettua koronavirustartuntaa.

Tapauksista 96 osui Jyväskylään. Saarijärvelle tilastoitiin 24 tartuntaa ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään 25. Muiden Keski-Suomen kuntien sekä lähikuntien tartuntaluvut löytyvät tämän jutun tietolaatikosta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä (KSSHP) on todettu pandemian alusta alkaen 28 410 koronatartuntaa.

Tilastoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntatilannetta, sillä kotitesteissä löytyvät tartunnat eivät ole mukana THL:n luvuissa.

THL järjesti yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kanssa torstaina tiedotustilaisuuden, jossa käsiteltiin tauti- ja rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Molemmat organisaatiot tiedottivat, että sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä pysyy korkealla tasolla. Sunnuntaina erikoissairaanhoidossa oli yhteensä 425 koronapotilasta, joista 44 oli teho-osastolla ja 381 muilla vuodeosastoilla. Teho-osastoilla hoidettavien potilaiden määrä väheni tammikuun lopulla ja on pysynyt sen jälkeen noin 30–50 potilaan tasolla.

Kahden viime viikon aikana koronavirustartuntaan liittyviä kuolemia on kirjattu 406, kun edeltävän kahden viikon tarkastelujakson aikana kuolemia kirjattiin 275. Koko epidemian aikana koronaan liittyviä kuolemia on raportoitu viime sunnuntaihin mennessä 3 252. Menehtyneet ovat olleet keskimäärin 83-vuotiaita mediaanilla tarkasteltuna.