Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahdesta henkirikoksesta epäilty liikkui ja leiriytyi myös Keski-Suomessa – "Havaintojen kannalta olennainen alue alkaa Jyväskylän pohjoispuolelta"

Kahdesta henkirikoksesta epäilty Mika Moring, 51, on liikkunut myös Keski-Suomessa.

Helsingin poliisi pyysi perjantaina yleisöltä apua kadonneen Katja Miinalaisen tapauksen selvittämiseksi. Miinalaisen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Miinalainen on nähty viimeksi Salon Kiikalassa elokuun 14. päivänä, jolloin rikoksista epäilty Moring otti hänet kyytiinsä. Tämän jälkeen kaksikko on leiriytynyt ja ajellut Tammelassa, Keski-Suomessa ja Lapissa.

– Havaintojen kannalta olennainen alue ulottuu Jyväskylän pohjoispuolelta ja jatkuu kohti pohjoista, rikostarkastaja Jari Koski tarkensi Keskisuomalaiselle.

Moring ja Miinalainen ovat poliisin mukaan liikkuneet syrjäisillä alueilla. Epäilty on saattanut käyttää muitakin nimiä. Poliisi julkaisee epäillyn nimen ja kuvan sekä kuvia hänen autostaan, koska se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi.

Kadonnut henkilö on 165 senttimetriä pitkä, ja hän painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset sekä siniset silmät. Häneltä saattaa puuttua hammas ylhäältä edestä tai vasemmasta kulmasta.

Itä-Suomen poliisi epäilee, että henkirikoksesta epäilty mies liittyy myös syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan tapaukseen.

– Epäilty on tutkimustemme perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina. Poliisi on identifioinut Moringin matkassa olleita naisia, jotka ovat kertoneet epäillyn heihin kohdistamasta väkivallasta. Uskomme, että tällaisia henkilöitä on ollut vuosien saatossa enemmänkin kuin on poliisin tiedossa. On erittäin tärkeää tavoittaa muut mahdolliset uhrit, tutkinnanjohtaja Mari Päivärinta kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi rohkaisee mahdollisia muita uhreja ottamaan yhteyttä. Poliisin tietojen mukaan Mika Moring on retkien aikana pahoinpidellyt kyydissä olleita naisia, ja hän on saattanut kohdistaa heihin myös seksuaalista väkivaltaa.

Poliisi pyytää kaikkia sellaisia henkilöitä ottamaan yhteyttä, jotka ovat liikkuneet Moringin kanssa. Tyypillistä on ollut, että epäilty on ottanut naisia kyytiin ja esimerkiksi leiriytynyt heidän kanssaan. Retket ovat suuntautuneet ympäri Suomen.

Poliisi pyytää kaikki havainnot ja vihjeet osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.